Adatkezelési tájékoztató

A www.sophiebychance.hu weboldalon (továbbiakban: Weboldal) elérhető bármely oldal megnyitásával Ön elfogadja a jelen Nyilatkozatban felsorolt feltételeket és hozzájárul a Weboldal megnyitásához, vagy az azon elérhető szolgáltatások igénybevételéhez szükséges adatainak kezeléséhez. Kérjük, amennyiben nem ért egyet jelen Nyilatkozatban rögzített feltételekkel, vagy nem járul hozzá a személyes adatainak a kezeléséhez, akkor a Weboldalt ne nyissa meg, illetve ne vegye igénybe a Weboldalon található szolgáltatásokat!

Sophie by Chance (SbC) figyelmet fordít az Ön személyes adatainak a védelmére, illetve a Weboldal látogatása, továbbá a Weboldalon található szolgáltatások igénybevétele során a személyes adatok kezelésével kapcsolatos fenntartásaira és mindent megtesz annak érdekében, hogy a Weboldal látogatása során az Ön személyes adatait megvédje és a Weboldal látogatásában örömét lelje. 

Adatkezelési tájékoztató

SbC kiemelt figyelmet fordít arra, hogy adatkezelése során az Ön érdekében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, a vonatkozó EU normák – GDPR (General Data Protection Regulation), valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tevékenysége során kialakult gyakorlatnak megfelelően, a kapcsolódó fontosabb nemzetközi ajánlásokat is figyelembe véve járjon el. 

Adatkezelő 

Sophie by Chance
2500 Esztergom, Vadvirág köz 3.
sbc@sophiebychance.com  

Adatkezelés célja

A márkával kapcsolatos információs és reklámanyagok, ajánlatok küldése az Érintett választásának megfelelően E-mail, SMS útján.

Adatkezelés terjedelme

A fent meghatározott valamennyi célból kezeljük az Érintett nevét e személy azonosítása céljából; a hozzájárulást  (email, SMS) szólt, ideértve vonatkozó kommunikációs csatorna Ön által megadott elérhetőségét is.

Adatkezelés időtartama

Az Érintett személyes adatait az adatkezeléshez adott hozzájárulás visszavonásáig vagy az Érintettel történt utolsó adategyeztetést követő legfeljebb öt évig kezeljük. A hozzájárulás megadását követő öt év elteltét követően az adatkezelést megszüntetjük és az Érintett adatait töröljük, vagy ha az adatokat egyéb célból is kezeljük, úgy azokat a továbbiakban nem használjuk fel közvetlen üzletszerzési célból, ha az Érintett erre vonatkozó felhívásunkat követően nem végez velünk adategyeztetést és nem ad ismételt hozzájárulást a személyes adatai kezeléséhez.

Hozzáférés az Érintett adataihoz

Az Érintett hozzájárulási nyilatkozatát a Sophie by Chance tárolja, ahhoz  kizárólag az Érintettet kiszolgáló ügyintézője és a marketing munkatársa fér hozzá. Adatfeldolgozót jelenleg nem alkalmazunk. Az Érintett személyes adatai nem kerülnek továbbításra harmadik személy részére.

Adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapját egyrészt a jogszabályi felhatalmazások, másrészt pedig az adatok közlésének önkéntessége teremti meg. Az adatkezelés az Info tv. 5.§ (1) bek. a) pontjának rendelkezésein alapul, azaz az érintett hozzájárulásával történik. SbC által biztosított egyes funkciók, szolgáltatások eléréséhez szükség van személyes adatokra, tekintettel arra, hogy ezeknek a funkcióknak a használata az Ön által önkéntesen szolgáltatott személyes adatokkal valósítható csak meg.

Az adatkezelés jogalapja az Érintett hozzájárulása a Reklámtörvény 6. § 81)-(2) bekezdése, 2018. május 15. napját megelőzően az Infotv. 5. § (1) a) pontja, 2018. május 25. napját követően pedig a 2016/679. számú EK rendelet 6. cikk (a) pontja) alapján. A hozzájárulás bármikor és akár kommunikációs csatornánként is visszavonható, és a hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Érintett jogainak gyakorlása

2018. május 25 előtt az Érintett a Sophie by Chance elérhetőségei útján bármikor tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, továbbá bármikor kérheti személyes adatai helyesbítését, zárolását vagy törlését. Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az rendelkezésére áll, a személyes adatot helyesbítjük. Törlés helyett zároljuk a személyes adatot, ha az Érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatot kizárólag addig kezeljük, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta. Megjelöljük a kezelt személyes adatot, ha az Érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen. Ha a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmet nem teljesítjük, úgy a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban közöljük e kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. Az Érintett bármikor tiltakozhat személyes adatai kezelésével szemben. A tiltakozást annak előterjesztésétől számított legkésőbb 15 napon belül kivizsgáljuk. Amennyiben Az Érintett nem ért egyet a tiltakozással kapcsolatban meghozott döntéssel, a döntés kézhezvételétől számított 30 napon belül indíthat pert.

2018. május 25-től az Érintettet az alábbi jogok illetik meg (amely jogok feltételeit az irányadó jogszabályok (pl. a GDPR) határozzák meg): (i) Hozzáféréshez való jog, melyet az Érintett kérelmezhet az adatkezelőtől; (ii) Helyesbítéshez való jog; (iii) Törléshez való jog (elfeledtetéshez való jog); (iv) Az adatkezelés korlátozásához való jog; (v) Az adathordozhatósághoz való jog (vi) tiltakozáshoz való jog. A jogait az Érintett úgy gyakorolhatja, hogy közvetlenül kapcsolatba lép a Sophie by Chance-el annak fent meghatározott elérhetőségei útján.

Az Érintett a jogai feltételezett megsértése esetére panasszal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., telefon: +36-1-391-1400, telefax: +36-1-391-1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu) vagy bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Érintett választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek).

Sütik és Webes Irányjelzők Használata

A "Sütik" a weboldalak által a látogatók merevlemezére nyilvántartási célokkal, a weboldal és a felhasználó (látogató) interaktusának nyomon követése érdekében továbbított adatok. A sütik használata megszokott kereskedelmi eljárás és a legtöbb fontos weboldal alkalmazza őket. Annak kimutatásával, hogy mikor és miként használják látogatóink a Weboldalt, a sütik segítenek annak azonosításában, hogy a  Weboldal mely területei látogatottak és melyek nem. A Weboldal legtöbb fejlesztését és frissítését ezen adatokra, mint például a látogatók összlétszáma és a megtekintett lapok száma, alapozza SbC. Amennyiben Ön előnyösebbnek érzi, beállíthatja a böngészőjét a sütik visszautasítására vagy a sütik küldéséről szóló riasztás küldésére is. Lehetséges mindazonáltal, hogy amennyiben így cselekszik, úgy a Weboldal egyes részei nem fognak helyesen működni.

A Weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küld a Szolgáltató a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Adwords rendszerén keresztül történik. Ezeket a cookie-kat csak egyes al-oldalak látogatása esetén küldjük el a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott al-oldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk, semmilyen más információt nem.

Az így elküldött cookie-k felhasználása a következő: A külső szolgáltatók, közöttük a Google, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha az Érintett korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg az Érintett részére külső szolgáltatók - közöttük a Google - partnereinek internetes webhelyein. Az Érintett a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait. (Azt is jelezheti az Érintett számára, hogy a Network Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják.) 

A letiltást követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól.

Alkalmazott cookie-k:

1. Átmeneti (session) cookie: a session cookie-k az Érintett látogatása után automatikusan törlődnek. Ezek a cookie-k arra szolgálnak, hogy a Szolgáltató Honlapja hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Honlap egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően tudjanak működni.

2. Állandó (persistent) cookie: állandó cookie-t is használ a Szolgáltató a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása). Ezek a cookie-k hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy az Érintett az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz.

3. Jelszóval védett munkamenethez használt cookie.

4. Bevásárlókosárhoz szükséges cookie.

5. Biztonsági cookie.

Külső szerverek segítik a Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani az Érintett részére.

Elérhetőségük: www.google.com/analytics

Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben

- hogyan lehet letiltani a cookie-kat,

- hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy

- hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy

hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

A közösségi modulok beépítése

Honlapunkon a Facebook közösségi bővítménye fut, mely a Like-gombbal használható. A nevezett bővítmény az Amerikai Egyesült Államok-beli Facebook Inc. (1601S. CaliforniaAve., Palo Alto, CA 94304 USA) terméke. Ha ilyen közösségi modult tartalmazó honlapunkra látogat, nem teremt közvetlen kapcsolatot ezzel a céggel. Erre csak az Ön kifejezett jóváhagyása esetében kerül sor, ha Ön a megfelelő gombra kattint.    

Adatbiztonság

A SbC kiemelt gondossággal törekszik az adatok biztonságos kezelését megvalósítani, ezért megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek adatok védelme érdekében- szükségesek. Törekszik védeni az adatokat különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.

Online Személyiségvédelmi és Felhasználási Szabályzat Elfogadása

Ismételten felhívjuk a figyelmét, hogy a Weboldal felhasználásával Ön elfogadja SbC Nyilatkozatában foglalt rendelkezéseket. Amennyiben jelen szabályzattal nem értene egyet, kérjük, ne látogassa a Weboldalt. Fenntartjuk a Nyilatkozat bármely részének előzetes értesítés nélkül történő módosítására vonatkozó jogunkat. A Weboldal látogatása során kérjük, ellenőrizze annak bármely esetleges változását.

 
 

Kapcsolódó fájlok

Kiemelt termékek

Akciós
Sophie bag
Sophie bag
28 000 28 000 HUF
(+ Szállítási költség)
Rendelhető

Sophie bag
79 000 HUF
(+ Szállítási költség)
Raktáron

Heart bag
89 000 HUF
(+ Szállítási költség)
Raktáron

Travel bag
220 000 HUF
(+ Szállítási költség)
Raktáron

Sophie bag
50 000 HUF
(+ Szállítási költség)
Raktáron